Er du nysgerrig på hvilken placering du har på ventelisten? Eller hvor du kunne være på ventelisten, hvis du endnu ikke er medlem af Aarhusbolig? Tryk her og prøv vores ventelisteberegner. 

DET SPECIELLE VED AT VÆRE TILMELDT AARHUSBOLIG

AARHUSbolig er en venteliste og en udlejningsservice til dig. Når du tilmelder dig som ansøger hos AARHUSbolig skriver du dig på en venteliste. Det vil sige, at i stedet for at stå på venteliste ved 12 forskellige almene boligorganisationer i Aarhus og omegn, kan du skrive dig op på denne ene venteliste og betale ét årligt fornyelsesgebyr. Aarhusbolig er derfor en service mellem dig og de 12 boligorganisationer.

Det specielle ved ventelisten er, at du har en plads i køen, fra den dag, du tilmelder dig og har betalt gebyr. Derfor påvirkes din venteliste ikke af, hvor mange boligtilbud du får, eller om du svarer ja eller nej til et boligtilbud.

 

HVORDAN UNDGÅR JEG AT MISTE MIN PLADS I KØEN – GODE RÅD

  • Det er vigtigt at huske at indbetale det årlige gebyr – til tiden. Ellers bliver du slettet fra ventelisten og mister din plads i køen, også selvom du har haft en plads på ventelisten i mange år. Der er altså ingen mulighed for at få genoprettet dit tidligere medlemsnummer. 

  • Det er ekstra vigtigt at holde dine kontaktoplysninger opdaterede, så vi kan sende regningen til den rette adresse og betalingspåmindelser når frem til din rigtige mailadresse. Vi får nemlig IKKE oplysninger fra andre instanser om dig, vi får dem kun fra dig. Vi sender en opkrævning og en påmindelse pr. post samt en påmindelse på mail, inden du bliver slettet

  • En god ide er at tilmelde din AARHUSbolig opkrævning til betalinsservice via din bank. Husk at melde det til din bank, hvis der sker ændringer såsom flytning o.l. så din betalingsservice fortsat er aktiv.

 

 

 

 

Hvad er intern oprykningsret og ekstern venteliste ?

Som ansøger i Aarhusbolig kan du have to ventelisteplaceringer:   

1. En intern ventelisteplacering med intern oprykningsret

2. En ekstern ventelisteplacering, også kaldet; uden intern oprykningsret.

INTERN OPRYKNINGSRET

Intern oprykningsret er gældende for bolighavende i almene boligorganisationer, dvs. personer der bor i en boligorganisation, har fortrinsret til hver anden udbudte bolig, som boligorganisationen de er bolighavende i, udbyder. Betinget af, at du har boet i din bolig i boligorganisationen i mere end 1 år. 

Eksempel; 

En boligorganisation kan have afdelinger i flere områder såsom Aarhus Nord eller Aarhus C. osv. Det betyder for dig, at hvis du allerede bor i en boligorganisation, vil du have fortrin til hver anden bolig i alle deres afdelinger. F.eks. til hver anden udbudte bolig i Aarhus Nord eller Aarhus C.

UDEN INTERN OPRYKNINGSRET 

(Også kaldet: Ekstern ventelisteplacering/ Ikke-bolighavende medlem af venteliste): 

Som ansøger, der endnu ikke er bolighavende, har du adgang til at søge alle boliger, men hver anden udbudte bolig bliver tilbudt med intern oprykningsret.  

Tiltaget med intern og ekstern oprykningsret blev bestemt, for at skabe mere lige adgang til ventelisterne.

Til top