Er du nysgerrig på hvilken placering du har på ventelisten? Eller hvor du kunne være på ventelisten, hvis du endnu ikke er medlem af Aarhusbolig? Tryk her og prøv vores ventelisteberegner. 

BOLIGGARANTI

Med et boliggarantibevis kommer du forrest i boligkøen, hvis du skal flytte midlertidigt.

Hvis du flytter - men har planer om at komme tilbage inden tre år - så overvej et boliggarantibevis. Det koster 900 kr. og er et godt alternativ til en fremleje, hvor du stadig står med hele ansvaret for boligen. Med beviset i hånden springer du nemlig forrest i køen, hvis du vil tilbage til dit boligområde.

Du kan kun købe et boliggarantibevis, hvis

  • du bor i en familiebolig eller seniorbolig (ikke ungdomsbolig, ældrebolig eller værelse)
  • du betaler det inden du flytter fra boligen – dvs. senest på dagen for fraflytningssynet
  • hele din husstand flytter

Køb af boliggarantibevis

Hvis du ønsker at købe et boliggarantibevis og du opfylder ovenstående krav, skal du overføre kr. 900,- til 3627 4620210099 senest den dag der er fraflytningsyn. Husk at påføre dit brugernummer til AARHUSbolig på overførslen. Prisen er inklusiv 3 års medlemskab. 

Hvordan bruger jeg beviset?

Beviset gælder i tre år, og skal indløses inden for 3-års periodens udløb. Er boliggarantibeviset ikke indløst inden 3-års periodens udløb bortfalder boliggarantien.

Boliggarantibeviset giver dig ret til tre boligtilbud af samme boligtype. Kontakt din boligorganisation, når du vil flytte tilbage. Inden tre måneder får du tilbudt en tilsvarende boligtype – dvs. en bolig med samme antal rum eller af tilsvarende størrelse (+/- 10 m2). Der tages ikke hensyn til etage, indvendige trapper og husdyrstilladelser.

I afdelinger, som er omfattet af fleksibel udlejning, skal dokumentationskravene  være opfyldt for at tildeling med boliggarantibevis er mulig. NB Er der gæld i tidligere lejeforhold, kan der spærres for tildeling af ny bolig.

Der skal selvfølgelig være en bolig, og vi søger i ledig rækkefølge:

Prioriteret rækkefølge:

  1.      i den afdeling, hvor du boede ved fraflytning.
  2.      i en anden afdeling, med samme postnummer, i den boligorganisation du flyttede fra.
  3.      i en anden AARHUSbolig-afdeling med samme postnummer. 
  4.      i en anden AARHUSbolig-afdeling i et tilstødende postnummerområde, hvis øvrige prioriteter ikke opfyldes.

 

Til top