Om ventelisten

Du skal være aktiv ansøger på ventelisten for at søge en bolig hos AARHUSbolig. Jo længere anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet. du har, des nemmere bliver det at få en bolig.

100 KRONER OM ÅRET
Det koster kun 100 kr. om året at stå på ventelisten - et beskedent gebyr, der giver dig adgang til at søge blandt 45.000 boliger i Aarhus-området.

Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet.. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten, og du mister din optjente anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet.. Konsekvensen er, at du starter bagerst i køen, hvis du igen vil søge bolig. AARHUSbolig sender rykkere til dem, der ikke betaler - så husk at holde dine oplysninger her på siden opdateret.   

AKTIV ELLER I BERO
Du kan stå på ventelisten på følgende måder:

  • Aktiv  – du søger bolig og ønsker boligtilbud
  • I bero  – du holder pause i din boligsøgning

Du kan altid skifte mellem at stå aktiv eller i bero på ventelisten. Om du er aktiv eller i bero ændrer ikke på din oldtid, dvs. på din placering på ventelisten. Får du bolig, bliver du automatisk sat i bero.

BOLIGTILBUD
Når du er aktiv på ventelisten, kan du få boligtilbud på følgende måder:

  • E-tilbud  – du får rådgivning om tilbud på mail og/eller sms. 
  • E-tilbud+  – du får rådgivning om tilbud på mail og/eller sms. Denne løsning giver mulighed for hjælp til beskrivelse/besvarelse af tilbud. E-tilbud+ koster 100 kr. om året og bliver opkrævet sammen med ventelistegebyret.

PRIORITERING AF ANSØGERE

Ventelisten har tidligere været opbygget så beboere, der allerede bor i den boligforening de søger bolig i, er kommet foran i køen til alle de tilbudte boliger. Fremover vil det at være bolighavendeDu er bolighavende, når du opfylder alle disse kriterier: 1) du har personligt fået boligen, via dit brugernummer i AARHUSbolig, via anvisning fra Kommunen eller ved en godkendt overdragelse. 2) du har underskrevet en gyldig lejekontrakt med en af boligorganisationerne. 3) du har boet i boligen i minimum 1 år. 4) boligen du bor i er uopsagt. For ungdomsboliger tildeles beboerfortrinsretten kun til den ene lejer, der står øverst på lejekontrakten.  kun give en fordel til hver anden ledige bolig. 

Det betyder at man nu har to ventelisteplaceringer. Den ene placering er beregnet ud fra anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet.  alene:

  1. Ansøgere.

Den anden er beregnet ud fra anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet. , men hvor beboere der har en bolig i boligforeningen vil stå i toppen af ​​ventelisten deres anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet. kan være kortere end dem der ikke allerede har en bolig i boligforeningen. Det betyder at,   ventelisten på hver anden opsagte bolig er delt op i tre grupper:

  1. Ansøgere der er lejer i den afdeling, der ansøges i.
  2. Ansøgere der er lejer i den boligorganisation, der ansøges i.
  3. Øvrige ansøgere.

I hver gruppe er det den person, som har længest anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet. , som står forrest i køen til den ledige bolig. For at udnytte fortrinsretten i gruppe 1 eller 2 skal du dog have boet mindst et år i din nuværende bolig, og beboerfortrinsretten tildeles kun til den lejer, der står øverst på lejekontrakten.

 

OP OG NED PÅ VENTELISTEN
Så længe du betaler det årlige gebyr på 100 kroner, bevarer du din anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet. på ventelisten. Men din  aktuelle plads  i køen til en bolig udførelse af dem, der står foran: Om de står aktive eller står i bero. Det skifter hele tiden, og du kan derfor både rykke op og ned på ventelisten.

Eksempel - se figur 
Du står som nr. 6 på ventelisten. Dvs. der er fem personer foran dig med en bedre anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet. end din. Mænd nr. 3 og nr. 5 står i bero, og søger derfor ikke i øjeblikket en bolig. Dermed er du aktuelt nr. 4 i køen til en bolig. Hvis nr. 3 og nr. 5 i morgen skifter til aktiv rykker du igen ned som nr. 6 - fordi de har en bedre anciennitetAnciennitet er udtryk for hvor længe du har stået på ventelisten. Jo mere anciennitet, des bedre placering på ventelisten. Tiden arbejder for dig. Du skal betale gebyret hvert år for at bevare din anciennitet. Hvis du ikke betaler det årlige gebyr til tiden, bliver du slettet af ventelisten og du mister din optjente anciennitet. end dig.

Det vil sige

  • Du rykker frem i køen, når personer foran dig stiller sig i bero
  • Du rykker tilbage i køen, når personer foran dig skifter fra bero til aktiv

Ventetiden på en bolig er derfor meget svær at definere præcist, da den blandt andet handler om, hvor mange, der flytter og hvor mange, der er aktivt søgende. 

Alternate Text

Ventelisten eksempelvis

undefined

Fornyelsesdato - forfaldsdato

Du skal forny din anciennitet årligt. Fornyelsesdatoen er årsdagen for din registrerede indmeldelse. (Er du indmeldt før 2011, vil datoen typisk være registreret som den 1.1.). AARHUSbolig sender opkrævninger ud samlet en gang om måneden. Derfor er fornyelsesdato og forfaldsdato på din opkrævning ikke nødvendigvis den samme. Du bevarer din anciennitet, så længe du betaler indenfor forfaldsdato.

Til top